Александър Лазаров, който бе част от отбора на България, представил се отлично в дебютното издание на ATP Cup през януари. Тогава нашите национали поднесоха огромна изненада и за малко не попаднаха сред първите осем в света. Ето какво сподели Лазаров в интересно интервю за БГНЕС:

"Със сигурност двойките с Гришо бяха най-емоционални, защото не бяхме играли заедно дотогава, не знаех какво да очаквам, бях притеснен. Просто фактът, че съм с него на един корт беше за мен нещо специално, което ще помня цял живот.

Отборната атмосфера, това, че сме всички заедно, защото всеки пътува сам в 90 процента от годината. Тези моменти, които споделяхме извън корта, обедите, вечерите, забавлението, смеха, това ще ми липсва и това беше най-приятно, защото това те отпуска", сподели Лазаров.

"Има много тенисисти, които по една или друга причина не са имали възможността да се реализират. Тенисът не спира до Топ 100 в света. Беше хубаво да се види, че има много други хора, които също са способни да се представят добре и да покажат добър тенис. Аз съм на мнение, че всеки си има различен път и трябва да го измине. Ако тренира здраво и всичко е наред, винаги ще може да се покаже", допълни тенисистът.

"Доста добре се подготвях физически, защото друго нямаше как. Успях да прекарам повече време със семейството си, което беше важно за мен. Най-вече искам да съм здрав, да мога да играя повече турнири и да се представям на високо ниво. От там насетне, ако всичко се развива добре и се чувствам окей, резултатите ще дойдат. В началото на годината си бях поставил за цел да пробия в първите 300, но за съжаление половината сезон го отложиха и може би ще трябва да се направи по-гъста програма от турнири. Достатъчно тенисисти от първите 300 победих в началото на годината на няколко турнира, така че мисля, че има доста голяма вероятност, стига да съм здрав", завърши оптимистично настроеният Александър Лазаров.

Роджър Федерер е заработил най-много сред спортистите през миналата година

Роджър Федерер е заработил най-много сред спортистите през миналата година

Втори и трети са Роналдо и Меси