Звездата на унгарското плуване Катинка Хошу спечели 43 хиляди долара от участието си в първия турнир от второто издание на "шампионските плувни серии на ФИНА".

Адам Пийти и Катинка Хошу бяха избрани за най-добри плувци на Европа

Адам Пийти и Катинка Хошу бяха избрани за най-добри плувци на Европа

Британецът печели анкетата на ЛЕН за трети път, унгарката е първа за пети път

"Желязната лейди" заработи с десет хиляди долара повече от втората, Раноми Кромовиджожо (Нидерландия), въпреки че не участва в щафети и повечето пари дойдоха от трети и четвърти места в състезанието, проведено в Шенжен (Китай). В надпреварата участват само по четирима плувци на дисциплина.

Хошу, която е звезда и в Световната купа и Международната плувна лига, стартира по традиция на най-много дисциплини - шест. Миналата година тя завърши втора в генералното класиране, добавайки в банковата си сметка 123 хиляди долара.

В "Шампионските серии" участват само поканени плувци от ФИНА, оформящи суперфинал. Звездите са измежду: актуалният олимпийски и световен първенец, както и медалистите, настоящият световен рекордьор и лидерът в световната ранглиста и победители за Световната купа.

Първото място носи 10 хиляди долара, второто 8 хиляди, третото 6 хиляди, а четвъртото 5 хиляди.  Шампионите при щафетите си поделят 16 хиляди долара. Евентуален световен рекорд се премира с 20 хиляди.