Многократната национална шампионка и рекордьорка на България - Екатерина Аврамова, провежда международен тренировъчен лагер по плуване в Спортен комплекс "Камчия", край Варна.

Плувният лагер "Живот във водата" се провежда за първи път в България, със съдействието на организацията "Фабрика за шампиони", като в него участват плувци от България и Англия, във възрастовата категория от 13 до 28 години. "Надяваме се спортният лагер да се разрастне и да имаме участници от цял свят.

Снимка 467445

Спортната база на "Камчия" е най - модерната в България и отговаря на условията за провеждане на такъв тип международни лагери. В началото на юни плануваме да проведем тук още един тренировъчен лагер, който да бъде и подготовка за Международния турнир по плуване "BLACK SEA CUP", който ще се състои от 12-ти до 14-ти юни във Варна", коментира Екатерина Аврамова.

Основната цел на лагера е обмяна на опит между участниците и подготовка за национални и международни състезания. В Спортен комплекс "Камчия", българската група се подготвя за няколко много важни турнира, които са за квалификации за Европейското и Световното първенство. "В момента, моята главна цел е подготовка за Токио 2020. Сега съм на една секунда от 200м гръб и се надявам, че с подготовката в тренировъчния лагер в "Камчия", края на март или април ще успея да я постигна", сподели националната рекордьорка на 50, 100 и 200м гръб.

Българин взе медал от Световното първенство по зимно плуване

Българин взе медал от Световното първенство по зимно плуване

Следващата цел на Теодор е Световното по плуване в ледените води на Антарктика

Лагерът ще продължи една седмица, като участниците имат по две тренировки на ден в басейна с олимпийски размери на Спортен комплекс "Камчия" и тренировки във фитнеса.

"През тази седмица плувците от България и Англия ще могат да обменят ценен опит, който да доразвие таланта им", коментира красивата шампионка по плуване.

Снимка 467447