Антъни Иванов ще плува още веднъж в опит да се класира за финал в коронната си дисциплина 200 метра бътерфлай на Световното първенство в Куанджу. Той записа равно осмо време с унгареца Тамаш Кендереши на полуфиналите.

Антъни Иванов шести в сериите на 200 метра бътерфлай на Световното в Куанджу

Антъни Иванов шести в сериите на 200 метра бътерфлай на Световното в Куанджу

Българинът ще плува след 14:00 часа за място във финала

Иванов плува в коридор №3 в първата полуфинална серия. Той стартира консервативно, но постепенно започна да наваксва. На 100 метра Антъни излезе на четвърто място, а преди последното обръщане стана трети с изоставане от 96 стотни.

В последните 50 метра Иванов не можа да разгърне потенциала си и успя да пипне финала едва пети с време 1.56:25 на 99 стотни от победителя в серията Брендан Хайланд (САЩ).

Във втората серия унгарецът Тамаш Кендереши даде същото време като Иванов и двамата се класираха на осмо място, което по правилник води до допълнително плуване "суим-оф".

Големият фаворит Крищоф Милак подобри световния рекорд за юноши, като финишира за 1:52.96 минута , изпреварвайки Хайланд с 2 секунди и 30 стотни. Той изоставаше 150 метра от южноафриканската легенда Чад льо Кло, но го смаза в последните 50 метра. Льо Кло все пак се класира за финал с общо пето време.

Другите сигурни финалисти са: Даия Сето (Япония), Леонардо де Деуш (Бразилия), Федерико Бурдисо (Италия) и Денис Кесил (Украйна).