Антъни Иванов вече е състезател на ПСК Черно море, съобщиха от пресслужбата на клуба. Той ще дебютира за шампиона на България на Държавното отборно първенство по плуване за мъже и жени. То е олимпийска квалификация на 50-метров басейн. Шампионатът е в София от 2-ри до 4-ти април.

"Стигнах до това решение най-вече заради баща ми, който винаги е бил най-важният човек в кариерата ми. Разбира се, и заради приятелите и добрата ми връзка с главния треньор на ПСК Черно море Никола Петров", коментира пред сайта на черноморци Иванов.

Антъни Иванов: На лагер на националния отбор повече няма да стъпя!

Антъни Иванов: На лагер на националния отбор повече няма да стъпя!

"Докато няма промяна в треньорския щаб"

"Новата година започна страхотно за мен, с много добри плувания, но все още имам много непостигнати цели за 2021 г.", добави той.

По време на последните си изяви Антъни Иванов направи историческо плуване в САЩ. Той записа първото си слизане на 200 ярда бътерфлай под 1:40 минути, припомнят от пресслужбата на ПСК Черно море. С 1:39.82 минути асът на Вирджиния Тех стана втори на шампионата на Атлантическата конференция в Грийнсбъро, щата Северна Каролина.

С норматив "А" той си отвори директно пътя към финалите на NCAA - висшия ешалон на американските университети. Времето на Антъни го прави 13-тият най-бърз плувец в дисциплината. Българинът е само на 7 стотни зад Майкъл Фелпс.