Последните няколко сезона са феноменални за Ръсел Уестбрук. В два поредни той завършва с трипъл дабъл средно на мач, което си впечатляващо. 

Лиъм Нийсън, обвиненята в расизъм и какво ще се случи с актьора

Това ли е краят на Лиъм Нийсън

Актьорът, расизмът и много реакции

Този сезон не може да се каже, че е от най-силните му, защото с ролята да носи отбора на гърба си се нагърбва най-често другата звезда в тима - Пол Джордж. Преди дни обаче Уестбрук се забърка в много странен скандал по време на гостуването на Оклахома Сити Тъндър на Юта Джаз. 

Инцидент деформира носа на самолет във въздуха

Инцидент деформира носа на самолет във въздуха

За радост няма пострадали

Гръмотевиците, както са известни Тъндър, спечелиха двубоя, но Ръсел беше уловен да се заканва на фен на Юта, който седеше в близост до него. От видео, разпространено в социалните мрежи, се вижда как баскетболистът отправя заплахи към фена и неговата съпруга, които не са никак приятни. 

След двубоя Ръсел Уестбрук обясни поведението си. "Всичко започна с това как един млад мъж и жена му ми казаха да коленича, както съм свикнал и трябва да е", започва обяснението си баскетболистът. И добавя, че според него това е заяждане на расова основа и няма никакво намерение да търпи подобно поведение. 

7 от 7: Робство и расизъм във филмите за афроамериканци

7 от 7: Робство и расизъм в картинки

Някои от най-емблематичните филми в историята на киното

Фенът, от своя страна, отрече да е казвал подобно нещо. Неговата версия е, че след леко спречкване на игрището между Джо Ингълс и Пол Джордж, Уестбрук е започнал да се държи много странно и той просто му е казал да седне и да сложи лед на коленете си - нещо, което професионалните баскетболисти правят редовно. 

Леброн Джеймс срещу расизма

Леброн Джеймс срещу расизма

"Защото цветът на кожата, расата или това кой си нямат никакво значение"

Сигурни сме, че истина е някъде по средата, но сме по-склонни да вярваме на Ръсел Уестбрук, защото жителите на Юта не се славят като най-толерантните хора в света. Доказателство е и фактът, че въпросният фен е получил доживотна забрана да посещава домакинските мачове на Юта, които се играят в Vivint Smart Home Arena, пише BBC. 

Леброн Джеймс, Стеф Къри, Кевин Дюрант и кои са най-високоплатените баскетболисти в NBA за 2019 г.

Кои са най-високоплатените баскетболисти в NBA за 2019 г.

Топ 10 ще спечелят общо 540 милиона долара през 2019 г.