Треньорът на Спортист (Своге) - Петър Колев, призна, че отборът му не е влезнал добре в срещата с Беласица и така се е стигнало до загубата с 0:3 от петричкия тим.

Колев пое и своята отговорност, че "явно не е подготвил играчите, както трябва" за тази среща.

"Доста неща се объркаха днес. Не влязохме както трябва в мача и там беше акцентът. Първите минути те имаха импулс и искаха да вкарат гол. Не спазихме инструкциите и допуснахме фрапантни голове, за които нямам обяснение за поведението на някои футболисти. Поемам и аз своята отговорност, тъй като не съм успял достатъчно да им подсказа точно какво ни чака", започна Колев.

"Основната задача през седмицата беше това и го повтарям всеки ден. Аз, когато в предходните мачове говорих, след завършека им не съм бил жестоко ентусиазиран. Много добре знам откъде сме почнали, как, с какви хора и може би досега някои резултати се получиха и не бяхме надиграни, но тези резултати не съм ги очаквал. Не са и реални на фона на цялата обстановка, в която работим, селекцията, която направихме. Знаех, че ще дойде и тази първа загуба. Лошото е, че тя дойде от нас, а противникът не ни надигра и ни излъга.

В завършващата фаза този мач предложи нещо, което досега не бяхме изпитвали - да играем срещу сгъстена защита. Мисля, че създадохме положения и нямахме късмет да не вкараме. В крайна сметка, когато един двубой ти предлага такова нещо, няма как да реагираш адекватно".

Беласица - Спортист (Своге) 3:0 в мач от Втора лига

Беласица с наказателна акция срещу "шоколадите"

Петричани изненадващо разбиха Спортист с 3:0