В Лудж, Полша се провежда втора международна среща на консорциума, който реализира проект "Спорт в Европа всеки ден" (European everyday of sport), в рамките на 18 месеца.

Дейностите на проекта са насочени към подобряване на обмена на добри практики, приоритет на програма "Еразъм +", като ще спомогне за откриване и насърчаване на добрите практики от първо и второ издание на Европейската седмица на спорта и насърчаване на участието в спорт и физическата активност.

Конкретната тема на това стратегическо партньорство е фокусирана в разработването, идентификацията, насърчаването и споделянето на добри практики. От страна на България, която е координатор на проекта, както и от всички други участващи държави взеха участие по четирима представители - координатор, спортен експерт, експерт изследвания и отговорник за политиките.

Участниците в срещата работиха и по графика на проекта, организационни въпроси, методи на работа, дати на дейности и т.н. Отделено беше специално внимание на подготовката на Международна конференция "European everyday of sport", която ще се проведе в България в рамките на Европейска седмица на спорта през септември 2017.

Йордан Йовчев: Щастлив съм, че родният ми град е център на световното гребане

Йордан Йовчев: Щастлив съм, че родният ми град е център на световното гребане

"Нека се насладим на страхотни състезания"

Събитието ще се проведе с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България, Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието на науката, а основен медиен партньор е Българска национална телевизия. Очаква се участието на 120 спортни експерти от цяла Европа, сред които и отговорници за политиките и експерти в сферата на спорта от страна на Европейската комисия, които ще представят възможностите за финансиране по програма "Еразъм+".

Всички дейности в този проект ще бъдат посветени на предоставяне на отворени ресурси с фокус върху конкретни целеви групи и възможности, за да се наложи движението като част от ежедневната програма на все повече и повече хора в Европа. Този консорциум ще се опита да се справи и да създаде пряк път между целевите групи.

 

Проект "Спорт в Европа всеки ден" /European everyday of sport/ е ко-финансиран от Европейската комисия, програма "Еразъм+" - Спорт - Стратегически партньорства в областта на спорта и Европейската седмица на спорта. Партньорството между България, Италия, Хърватска, Унгария, Литва, Полша, Словакия е комбинация от спортни, младежки и образователни институции с различен обхват на дейности.