Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов участва в церемонията по връчване на наградите "Спортист на годината" 2020 на Национална спортна академия "Васил Левски".

Призът за най-добър състезател взе Милена Тодорова, която е носител на сребърен и два бронзови медала от Световното първенство по биатлон за юноши и девойки в Ленцерхайде (Швейцария). Номер едно при треньорите стана нейният наставник д-р Михаил Клечоров, който е преподавател и треньор в катедра "Снежни спортове", сектор "Биатлон". Първото място при параспортистите зае шампионът от държавното първенство по хвърляне на копие Петър Петров.

Снимка 508097

Източник: ММС

"Щастлив съм да присъствам на награждаването на най-добрите спортисти на Националната спортна академия. Академията винаги е била, е и ще продължи да бъде най-големият творец на треньори, състезатели и кадри, които развиват българския спорт", каза Андонов в своето приветствие. Той благодари на ръководството на НСА за това, че успява да създаде прекрасни условия и помага за подготовката на българските спортисти.

Зам.-министър Андонов откри обновената сграда на Спортно училище „Генерал Владимир Стойчев“

Зам.-министър Андонов откри обновената сграда на Спортно училище „Генерал Владимир Стойчев“

В училището се обучават над 600 ученици, практикуващи над 15 вида спорт

Десетката на отличените елитни състезатели на НСА допълват още: Майкъл Иванов (мотокрос), Йоана Илиева (фехтовка), Михаела Петкова (лека атлетика), Васил Власов (лека атлетика), Димитър Исаев (скокове във вода), Ванеса Янкова (лека атлетика) Любомира Пехливанска (биатлон), Красимир Дормушев (борба) и Пресиян Михов (сумо/борба).

Събитието се състоя без присъствието на публика и при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

Снимка 508098

Източник: ММС