Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов връчи почетни плакети на ММС и спортни пособия на най-активните училища, взели участие в Европейски ден на спорта в училище. Инициативата се организира за пета поредна година, като се координира от Сдружение "БГ Бъди активен" и има подкрепата на ММС от самото й начало през 2015 година.

Най-активни училища тази година са СУ "Васил Левски", гр. Гълъбово, СУ "Св. св. Кирил и Методий", гр. Видин, ОУ "Св. св. Кирил и Методий", с. Старо Оряхово, ОУ "Св. Климент Охридски", гр. Хасково и ПГ по МСС "Пейо К. Яворов", гр. Гоце Делчев.

"За мен е удоволствие за втора поредна година да съм част от тази церемония. Поздравявам не само най-активните участници, но и всички, които се включиха в инициативата. Надявам се повече училища да последват Вашия пример, за да може да накараме все повече млади хора да се занимават със спорт и да бъдат активни", заяви зам.-министър Стоян Андонов.

В събитията от инициативата Европейски ден на спорта в училище тази година се включиха над 95 000 ученици от 400 учебни заведения в цялата страна и около 12 500 преподаватели и родители.

Представителят на Сдружение "БГ Бъди активен" Николета Янева благодари на Министерството на младежта и спорта за оказаната подкрепа и връчи на зам.-министър Андонов специален сертификат.

От 2018 г. Европейският ден на спорта в училище е част и от Европейската седмица на спорта #BeActive, организирана от ММС. Тази година основната мисия на Седмицата на спорта бе да насочи младежи от различни възрасти към спорта чрез атрактивни демонстрации. За тази цел бе организиран спортен панаир в "Арена Армеец", който бе посетен от над 5000 ученици.

Зам.-министър Андонов поздрави федерацията по баскетбол по повод нейната 100-годишнина

Зам.-министър Андонов поздрави федерацията по баскетбол по повод нейната 100-годишнина

Уверявам Ви, че Министерството на младежта и спорта ще продължи да полага усилия и грижи за българския баскетбол