Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов присъства на тържествения концерт в Централния военен клуб по повод 45-годишнината от основаването на първото спортно училище в София "Ген. Владимир Стойчев".

"За мен е чест да отпразнувам заедно с Вас 45-годишнината от основаването на СУ "Ген. Владимир Стойчев". Бих искал да Ви поздравя от името на министър Кралев и цялото Министерство на младежта и спорта за всичко, което училището и неговите възпитаници са постигнали през годините под ръководството на своите учители и треньори. Това училище е неизменна част от българския спорт и тук се намира неговото бъдеще. Вярвам, че също както в миналото, това училище ще продължава да дава основите на много бъдещи български шампиони, които ще ни радват с успехите си", каза зам.-министър Андонов в приветственото си слово към ръководството и възпитаниците на училището.

По време на празника с почетни плакети за принос към развитието и изграждането на престижа на СУ "Ген. Владимир Стойчев" бяха наградени бивши директори и членове на училищното ръководство.

На концерта присъстваха още зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, началникът на Столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева, зам.-председателят на Български олимпийски комитет Любо Ганев, зам.-ректорът на Национална спортна академия Николай Изов, президентът на Българска федерация по джудо Румен Стоилов, президентът на Българска федерация по самбо Георги Юсев, олимпийската шампионка Румяна Нейкова, която е възпитаник на училището, и много други спортисти и спортни деятели.

Тържествената вечер завърши с концерт и демонстрации по бокс, борба, джудо, самбо, баскетбол, волейбол, хандбал, футбол, акробатика и художествена гимнастика.

Министър Кралев почете 45-годишнината на СУ „Ген. Владимир Стойчев”

Министър Кралев почете 45-годишнината на СУ „Ген. Владимир Стойчев”

"Вие сте бъдещето на българския спорт и очакваме много от вас"