Няма по-мъчителна гледка от празни трибуни в баскетболна зала или на стадион. Защото какво е спорт без публика? Все едно гледаш театър - пълна тишина. Чуват се единствено виковете на двата отбора и скърцане на маратонки. Всичко това заради мерките срещу коронавирус. С цел да се предпазим, да бъдем на разстояние, да не изразяваме емоции. И докато някои биват лишавани от възможността да се радват на любимата си игра, други смело се забавляват в тесни пространства, на милиметър разстояние, обвити в много дим, без маска, а и без много да му мислят има ли го или не този вирус. Нямам нищо против - забавлявайте се. Но няма логика докато дискотеките отварят широко врати, залите да ги затръшват под носа ни.

И само помислете колко време е един мач и колко продължават нощните забавления. Истината е, че някои решения трябва да бъдат преосмислени. Защото някъде измежду цялата бумащина с мерки и правила нещо сериозно се е пропукало. Липсва мисъл. И докато тя не се вкара в заповедите, ще следва поредното недоволство към онези, които ги съставят.

Снимка 450084

Източник: GettyImages

Желанието трибуните отново да се пълнят с хора, не е просто прищявка на група запалянковци. Това е искане и на играчите, и на треньорите, които заслужават да получат своите аплодисменти за положения труд и добрата игра. Тези момчета излизат на терена заради публиката. А когато нея я няма, за кого да се състезават?! Нима това не е наказание? Нима според вас ходенето на бар или дискотека е по-безопасно от посещението на един мач? Ако е така, със сигурност някъде нещо е сбъркано.

Снимка 427928

Източник: От Facebook

Феновете се задоволяват да гледат мачове онлайн, но пред екраните не е същото. Ако онлайн можем да гледаме мачове, защо и онлайн да не се забавляваме. Правилата трябва да са еднакви за всички. И сега някои от вас ще кажат, че бизнесът търпи огромни загуби, но в този смисъл спортът също губи. Нима на мач се ходи безплатно? И всичко е въпрос на личен избор.

Снимка 471495

Източник: Фейсбук

Ако проблемът е, че в залата или на стадиона се събират много хора, то разрешете посещенията, но с намален капацитет, с маски, на дистанция един от друг. Сигурна съм, че феновете са готови да спазват всички изисквания, за да гледат любимите си отбори на живо. Не ги ограничавайте, докато за някои други купонът продължава да тече.

Спомнете си, че спортът възпитава! Върнете радостта на хората!

Снимка 251986

Източник: LAP.bg