Вече са ясни участниците на 1/4-финалите от европейското първенство по бейзбол в Германия. Това са тимовете от Стария континент, които остават с надежда за участие на олимпийските игри в Токио догодина. Първите 5 отбора в крайното класиране на шампионата в Бон и Золинген ще се класират за квалификацията в зона "Европа-Африка", в която ще се включи и Южна Африка. Само победителят от нея ще играе в Токио.

Министър Кралев се срещна с президента на Световната конфедерация по бейзбол и софтбол Рикардо Фракари

Министър Кралев се срещна с президента на Световната конфедерация по бейзбол и софтбол Рикардо Фракари

"За нас е много важно всеки един спорт да бъде практикуван от колкото се може повече деца и млади хора"

След изиграването на мачовете от груповата фаза на Евро победители в двата потока станаха двата колоса на европейския бейзбол - Холандия (4-1) в група "А" и Италия (5-0) в група "Б". Вторите позиции заеха съответно Израел (4-1) и Испания (4-1), трети се наредиха Чехия (3-2) и Франция (3-2), а като четвърти продължават домакинът Германия (2-3) и Белгия (2-3).

Така се оформиха четвъртфиналните двойки: Холандия - Белгия, Испания - Чехия, Италия - Германия и Израел - Франция. Срещите ще се играят утре, 13 септември.

Днес започват мачовете за разпределяне на местата от 9-о до 12-о, като първите срещи са Австрия (1-4) - Великобритания (2-3) и Хърватия (0-5) - Швеция (0-5). Последните два отбора в крайното класиране ще изпаднат в Дивизия "B".