Министърът на младежта и спорта Весела Лечева бе на изслушване в Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание, където отговаряше на депутатски въпроси. Лечева съобщи, че нейният предшественик Радостин Василев не е уволнил нито един служител с мотив - "корупция". Повод за въпроса стана интервю за Нова телевизия от 6 декември 2022 г. на Василев, в което той заяви: "Там има абсолютно координирани действия по възстановяване на всички корумпирани служители, които съм освободил и от Българския спортен тотализатор, и от Национална спортна база, и от ММС. Систематично и целенасочено унищожаване на всичко, което бях направил".

"И аз прочетох, че сме възстановили на работа корумпирани служители. Как се определя кой служител е корумпиран - на база на паметна записка, на база на заповед или на база освобождаване срещу обезщетение от шест заплати? Има нула освободени за корупция. И нито един служител на ръководни позиции не е възстановен", съобщи Лечева и отново подчерта, че няма "нито паметни записка, нито доклади, нито заповеди по отношение на хора, уличени в корупция".

Министърът на младежта и спорта каза още, че става въпрос за "клевета, която уронва престижа на институцията".

Министър Весела Лечева се ангажира пред депутатите да бъде представена и пред тях програмата за "Олимпийска подготовка и развитие на спорта за високи постижения 2023", с която вчера бяха запознати представителите на федерациите. Тя подчерта, че Министерство на младежта и спорта ще осигури на българските треньори и технически екипи достойно заплащане по програмата за "Кадрово осигуряване на спорта за високи постижения за 2023 и 2024 г".

Румен Радев и Весела Лечева бяха гости на спектакъла за 80 години НСА

Румен Радев и Весела Лечева бяха гости на спектакъла за 80 години НСА

Над 600 студенти разказаха в картини историята на висшето спортно училище