Много ръководители и треньори в българския спорт бяха изумени от атаката на Кубрат Пулев за условията на високопланинската база "Белмекен".

"Не сме имали проблеми на "Белмекен". Дори на момчетата не им се слизаше. Толкова бяха добри условията за тренировка, а храната е на уникално равнище. Нямаме забележки към никого", категоричен бе шефът на щангите Неделчо Колев. Той замина за Варна, където отборът ни има лагер на друга държавна база "Спортпалас".

"Не може да се има забележка. Всичко бе прекрасно", категоричен бе и наставникът на националите Иван Иванов.

"Това, което се случи през последните години е невероятно. Условията рязко се подобриха. Да, преди беше много занемарено, но през последните 5 години се вижда разликата", смята наставникът на сръбския национален отбор по класическа борба Стоян Добрев.

Национална спортна база: Не сме съгласни с критиката на г-н Пулев за "Белмекен"

Национална спортна база: Не сме съгласни с критиката на г-н Пулев за "Белмекен"

"Наясно сме, че базата има нужда от модернизация"

"Преди две седмици бяхме там с вицепрезидента Даме Стойков. Всичко беше ОК. Не получихме нито една забележка от състезателите. Дори опитахме храната, бе на страхотно ниво. Ядохме това, което ядоха момчетата", категоричен е шефът на джудото Румен Стоилов.

Според него единственото, което трябва да се промени е, че вече при този капацитет залите са вече пренаселени, особено тези за общофизическа подготовка.

"Нямам никакви забележки. Свърщихме страхотна работа при добри условия. Мога само похвали да кажа. Това написахме и в книгата на базата", каза и наставникът на дамския ни отбор по борба Петър Касабов, който се върна от Европейското с 2 златни, сребърен и бронзов медал.

Гриша Ганчев вдигна грандиозно тържество за борците ни (СНИМКИ)

Гриша Ганчев вдигна грандиозно тържество за борците ни (СНИМКИ)

Гостите бяха над 100 човека

"Няма спортист, който да не е останал доволен. Сега започваме лагера си", категоричен бе и шефът на федерацията по бокс Красимир Инински.

Илиана Раева: От 2012-а всяка година сме на Белмекен, нямаме нито едно оплакване

Илиана Раева: От 2012-а всяка година сме на Белмекен, нямаме нито едно оплакване

"Нашата федерация стриктно изпълнява плащанията си към Национална спортна база"