Този уикенд Центърът на София отново ще се преобразува за два дни в огромна спортна арена. Сетове за около 30 спорта и забавления ще бъдат изградени в Княжеската градина около монумента на Съветската армия и по улица "Гурко" от Националния стадион до Спортната палата.

Ари Граса с почетен плакет от министъра на спорта на България Красен Кралев

Ари Граса с почетен плакет от министъра на спорта на България Красен Кралев

Президентът на FIVB: Организацията на световното първенство в България е отлична

Extreme Fest 2018 е единственият фестивал за екстремни спортове, който се провежда в самия център на столицата. В рамките на два дни -  на 22 и 23 септември най-добрите атлети в около 30 дисциплини ще ни изкарат извън пределите на човешките способности. Extreme Fest е част от инициативата "София - Евростолица на спорта".

Ново тази година е мотото, под което преминава Фестът: "Да запазим чистия въздух на София". По тази причина отпаднаха традиционните дрифт и стънт изпълнения от мотошоуто. Сега всички подобни събития са съобразени с еко изискванията и с целта градът да стане по-чист, по-зелен и по-приятен за живеене.

"София - Европейска столица на спорта" продължава серията от активности, с които цели да предостави нови и нови възможности за активен и здравословен начин на живот, като този път вниманието е към тъй наречените градски спортове и дисциплини, така популярни сред младите.

Снимка 379299

Източник: ММС

След Деня на танците, сега през уикенда в Княжеската градина предстои Extreme Fest 2018, който ще даде възможност на посетителите не просто да наблюдават, а да участват в специализирани демонстрации и уроци по различни екстремни спортове. Всеки би могъл да се включи в организираните уъркшопи.  Имате възможност да скочите с бънджи, да катерите стена, да се спуснете по въже, да скочите върху въздушна възглавница, да пробвате фриирън, лонгборд и кънки. Всеки може да се включи в забавните бъбъл футбол и сумо битки, в мото уъркшопите, както и да усети страстта на автомобилните състезания с възможно най-реалистичните симулатори. Любителите на умалените модели, могат да покарат RC колички с дистанционно управление. Предвидени са и сетове с уроци по безопасно кормуване.

Очакват ни и още много интересни активности - скейт, блейд и BMX, Break Dance и баскетбол. За доброто настроение ще се погрижат популярни групи и изпълнители.

Тази година "екстремистите" са ни подготвили отново и Art Bazaar, където може да разгледаме и закупим автентични ръчно-правени произведения от различни автори и ателиета.

Освободете страстта си към спорта с Extreme Fest 2018!

Снимка 379300

Източник: ММС