Министерството на младежта и спорта дарява ваучери за спортни пособия на първия у нас Център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания, който се създава в община Костинброд, обяви заместник-министърът на младежта и спорта Нина Найденова на среща със засегнати деца и техните семейства.

Срещата под наслов "Вечер на дарителите" беше организирана от Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" по повод 5-ата годишнина от неговото създаване и отбелязване на Международния ден на децата, болни от рак. В нея участваха представители на институции, неправителствени организации, лекари, деца, засегнати от онкохематологични проблеми, родители, творци, обединени от една обща цел - да се помогне в каузата ракът да не бъде толкова страшна диагноза.

"Вие сте усмивката на България, която никога не трябва да угасва. А всички ние трябва да дадем не просто подкрепа, а да се обръщаме с изключително внимание към вас, за да може, борейки се с нещо толкова жестоко, вие да намерите най-добрия начин за връщане обратно в обществото," с тези думи Нина Найденова се обърна към децата, засегнати от онкохематологични заболявания, и техните семейства.

По думите на заместник-министър Найденова именно тези деца са героите на нашето време и ни показват какво е смелост, какво е вяра, какво оромно значение има подкрепата на семействата и институциите, за да може те да се преборят с тази коварна болест.

Кметът на Костинброд Трайко Младенов заяви, че общината ще окаже необходимата помощ и подкрепа за окончателното реализиране на проекта за създаване на Център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания на територията на община Костинброд.

Маргарита Борисова - председател на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания", благодари за проявеното уважение към децата и техните родители и пожела всички заедно да изпратят послание към тях с пожелание за много сила и смелост.

По повод своя пети рожден ден Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" отличи с плакети всички дарители на сдружението, които през годините са давали не само финансови средства, но са оказвали и морална помощ и продължават да подкрепят тази благородна кауза.