Старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов разкри, че трима наши щангисти ще се борят за две олимпийски квоти.

"Г-н Кралев ни осигури всичко необходимо, за да тренираме непрекъснато по време на пандемията. Всички PCR тестове са отрицателни, бяха ограничени до минимум контактите на състезатели. Благодаря им, че изпълниха указанията, те донесоха резултати, и то бих казал блестящи - има и изключения, то затова е състезание, за да е интересно. Божидар, който е до мен, беше на косъм от титлата, прегоря, но това не е нищо страшно - мисля, че даже колкото и силно да звучи, хубаво, че стана така, да се амбицира още повече за Олимпиадата".

Министър Кралев награди медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести

Министър Кралев награди медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести

Ето подробности

"Квотите са две до тоя момент, за тях ще се борят трима състезатели - това са Стилян Гроздев, Божидар Андреев и Христо Христов, от тях двама отиват в Токио, това ще се случи непосредствено преди Олимпиадата поради простата причина, че до края на май Христо Христов има състезание - световно за юноши. След това ще се финализира всичко, ще обсъдим с колегите и ще изберат най-добрия вариант", заяви Иванов.