Днес, 19 януари 2019 г., се проведе годишната церемония по награждаването на най-добрите спортисти и треньори на България за изминалата 2018 г. - "Нощта на шампионите". Организатори на събитието са Български спортен тотализатор и Министерство на младежта и спорта. Усмихнатият водещ на СПОРТ ТОТО - Део и чаровната състезателка по троен скок - Габи Петрова бяха водещи на церемонията.

Снимка 401330

Източник: LAP.bg

"Спортист № 1 на България" за 2018 г. стана Тайбе Юсеин. Тя получи парична премия на стойност 50 000 лева. Нейният треньор Петър Касабов беше награден в категорията "Треньор № 1 на България" за 2018 г. и също получи чек за 50 000 лева от Български спортен тотализатор. В категорията "Отбор № 1 на България" паричната премия от 50 000 лeвa получиха момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика, а тяхната треньорка Весела Димитрова взе чек от 10 000 лева. В категорията "Спортист с увреждания № 1 на България" беше награден Денислав Коджабашев, който получи чек на стойност 10 000 лева, а неговият личен треньор Асен Асенов беше награден с чек от 5 000 лeвa.

Снимка 401337

Източник: LAP.bg

Ето и победителите в останалите категории:

  • Категория "Млад спортист до 23 години № 1 на България за 2018 г." - Биляна Дудова с треньор Петър Касабов
  • Категория "Млад спортист до 18 години № 1 на България за 2018 г." - Мариела Костадинова и Панайот Димитров с треньор Гергана Денева
  • Категория "Млад спортист до 16 години № 1 на България за 2018г." - Пьотр Нестеров с треньор Кристиан Илиев
    Снимка 401336

    Източник: LAP.bg

Отличените спортисти и треньори получиха парични премии на стойност 215 000 лева, осигурени от СПОРТ ТОТО. БСТ отделя 33% от постъпленията в игрите си за развитието на физическото възпитание и спорта в България. Само през 2018 г. сумата възлиза на десетки милиона лева.

На церемонията министърът на младежта и спорта, Красен Кралев, връчи почетния орден "Венец на победителя" на деветзначими личности с безспорни постижения и принос за развитието на българския спорт. За своите юбилеи през 2018. г. с почетения знак "Венец на победителя" бяха наградени: една от най-успешните дами в българската художествена гимнастика - Илиана Раева, една от най-добрите състезателки в историята на леката атлетика - Гинка Загорчева, кавалерът на щангата - Норайр Нурикян, един от доайените на спортната фотография - Бончук Андонов, легендарният шампион по борба - Валентин Райчев, олимпийският шампион по вдигане на тежести Янко Русев, волейболист № 1 на България за 20-ти век - Димитър Златанов, както и двама от най-известните ни алпинисти Николай Петков и Кирил Досков.

Красен Кралев връчи почетен плакет на футболната легенда Иван Василев

Красен Кралев връчи почетен плакет на футболната легенда Иван Василев

Бившият играч на Черно море и ЦСКА чества 80-годишен юбилей

Тази година тотализаторът стартира мащабна кампания "Предизвикай себе си! Заедно за българския спорт", която си поставя за цел да мотивира хората да открият и практикуват своя спорт.

Снимка 401332

Източник: LAP.bg

Снимка 401335

Източник: LAP.bg