Една от най-талантливите ни млади спортистки - Александра Начева, гостува снощи в "Шоуто на Слави". Тя е младежка шампионка в тройния скок. Опита да разкаже за спорта и успехите си, но не липсваха и въпроси като: "Защо не учиш испански?", "Как така започна изведнъж да скачаш?", "Как скачаш - с десния или левия крак?", "На испанката, като те би на европейското, не й ли удари един шамар?"...

"Убеден съм1 че ще станеш №1. И като станеш №1 за всички - мъже, жени, световна, олимпийска шампионка - да ми донесеш едно магнитче за хладилника!", завърши оптимистично водещият.

Алекс е родена през 2001 г. в Пловдив. Преди дни стана шампионка в тройния скок на Младежките олимпийски игри. Тя беше и първата българска атлетка със злато от този форум. Начева триумфира в Буенос Айрес с 13.76 м и 13.86 м (+1.4 м/сек) или общ сбор от 27.62 м.

Едва на 17-години, Начева има зашеметяваща кариера. Тя си тръгна с медал и от трите големи първенства, в които все участие през тази година. Освен титлата в Буенос Айрес, талантливата ни спортистка има сребро от еврошампионата за кадети и още едно злато от световното първенство за девойки под 20 г.

Истинско богатство за българския спорт!

Държи и националния рекорд за под 18 г. от 14.18 м, пише tribune.bg.