Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалното откриване на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика във Варна. От 7 до 9 май в обновената зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта в морската ни столица ще се проведат състезанията по двата спорта. Паралелно с тях се организират и международни турнири за юноши и девойки по спортна гимнастика и акробатика.

За първи път в историята на гимнастическите спортове се провежда обща Световна купа по спортна гимнастика и акробатика, на която  домакин е България.

Домакинството на това престижно състезание е чест и отговорност за България и показва отношението на нашата държава към спорта като най-добрия посланик на мира. Вярвам, че ще осигурим безупречно домакинство, защото вече имаме опит и защото държавата ни подкрепя този престижен спортен форум", сподели министър Кралев и добави:

"Пожелавам на скептиците и тези, които умишлено твърдяха и разпространяваха, че няма да се справим с ремонта, здраве и дълъг живот, за да се радват на успехите ни в зала "Конгресна".

Легендарният български гимнастик Йордан Йовчев също поздрави участниците в купата и им пожела успех. Състезателите и треньорите бяха поздравени и от кмета на Варна Иван Портних.

Днес всички отбори в двата спорта провеждат официални тренировки в зала "Конгресна", а състезанията стартират утре сутринта с първите изпълнения на участниците до 14, 16 и 18 години в спортната гимнастика.