Със спортно-елегантна визия ще се отличават българските спортисти на  парада на нациите при Откриването на първите европейски игри в Баку.  Днес Българският олимпийски комитет и модна къща "Агресия" представиха  официалните облекла на нашата делегация. Десетки зрители, спортни  легенди и журналисти се събраха пред представителния магазин на бул.  "България" № 58, за да видят с какво ще бъдат облечени и как ще  изглеждат спортистите ни в азербайджанската столица.

Колекцията е специално създадена от екипа на AGRESSIA GROUP в  класическите цветове тъмно синьо и млечно сиво. Тя съчетава спортния дух  на Европейските игри в Баку и актуалните тенденции в модата за 2015 г.  Българските участници ще бъдат облечени с олекотени сака и панталони от  100% памук, които са изключително удобни и същевременно стилни и  изискани.

Сакото е в елегантно тъмно синьо, от 100 % памук, безхастарно,  максимално олекотено нa водещата италианска компания LARUSMIANI.  Кройката на панталона е съобразена с физиката на спортистите за да бъде  максимално комфортен, удобен и лек за носене, изпработен е с плат на  LARUSMIANI. Ризата е в класически бял цвят, съчетан с цветни гарнитури,  изработена с плат MONTI SPA от 100% памук. Стилната колекция се допълва  от плетен колан, който създава удобство и комфорт.

Мая Асенова, генерален мениджър на модна къща „Агресия" разкри пред  журналистите повече подробности за облеклата и заяви надежда, че  българските спортисти ще се чувстват комфортно и със самочувствие в  официалните си дрехи по време на Европейските игри в Баку. „Направихме  колекцията с много любов и желание състезателите ни да са със стилна  визия," допълни Асенова.

„Със сигурност с тези дрехи българите ще са най-красиви в Баку, да им  пожелаем и да са най-добри в класиранията. Европейските игри са много  важни, защото се явяват генерална репетиция за Рио. Нека всички  подкрепим нашите спортисти и да им пожелаем успех," каза Стефка  Костадинова, председател на БОК и ръководител на българската делегация в  азербайджанската столица.

Успех на българите в Баку пожела и генералният секретар на БОК Белчо  Горанов. На церемонията по представянето на официалните облекла  присъстваха още олимпийските шампионки Ваня Гешева и Здравка Йорданова,  светила от шоубизнеса и модни експерти, които също одобриха колекцията.