България спечели шести медал на продължаващото трети ден в зала "Арена Армеец" европейско първенство по таекуон-до за мъже, жени, юноши и девойки. В дисциплината "силов тест" Серкан Хасан се нареди трети при младите, като отстъпи единствено пред сочените предварително като фаворити силни представители на Германия и Полша. Отличието на Хасан е второ за него на това първенство, тъй като в четвъртък той спечели бронз в тандем с Мартин Божилов на Традиционен спаринг.

Българските таекуондисти започнаха с медалите още в първия ден на Евро 2017

Българските таекуондисти започнаха с медалите още в първия ден на Евро 2017

Александра Славчева грабна титлата в дисциплината "Специална техника"

Два медала има и Александра Славчева, която е шампионка в дисциплината "специална техника" и трета на спаринг. Медалист при юношите е и Михаил Димитров, стигнал до бронза в дисциплината "форма", като неговото отличие също се прие от специалистите за изключително постижение. Единственият засега медал при мъжете донесе Бисер Манчев, спечелил сребро в дисциплината "форма".

За четирите дни в българската столица ще бъдат раздадени 150 комплекта медали в отделните възрастови групи за мъже, жени, юноши и девойки. Изпълненията в най-голямата спортна зала на България предлагат уникално шоу от атракции в най-мащабния шампионат в историята с 31 държави участници, 592 състезатели и над 1000 ангажирани в събитието. Организатори са Спортната асоциация на МВР, Централният полицейски таекуон-до клуб и Българска асоциация по таекуон-до. Първенството е част от инициатива София-Европейска столица на спорта, която вече трета година подкрепя усилията да се предоставят повече възможности за активен и здравословен начин на живот.