Двукратните европейски шампионки на двойки жени в бадминтона Стефани Стоева и Габриела Стоева ще се завърнат в топ 10 на световната ранглиста при обновяването на класацията в четвъртък. Те ще прогресират с една позиция и ще заемат десетото място с 65 250 точки. В последните три седмици Стоеви участваха на три много силни турнира в Бали.

"Отново в топ 10 на света! Каква програма само след Олимпийските игри в Токио. Не сме си мислили, че ще имаме силите да издържим седем седмици плътно с турнири, но ето че вече шест седмици минаха и остава само още една с най-важния турнир за годината - Световното първенство в Уелва. Щастливи сме с резултатите, които постигнахме, а именно те ни върнаха в първите 10 на света. Благодарим за всички позитивни и мили коментари. Благодарим, че не спирате да ни подкрепяте!", написаха двете в профила си във Фейсбук.

Последното състезание за сестри Стоеви ще бъде Световното първенство в испанския град Уелва, което ще се проведе от 12 до 19 декември. Българките са поставени под номер 8 в схемата на двойки жени и ще започнат директно от втория кръг най-вероятно на 13 или 14 декември. Стефани Стоева и Габриела Стоева ще пристигнат по-късно днес или утре в Испания.

Контузия преустанови страхотното участие на сестри Стоеви в Индонезия

Контузия преустанови страхотното участие на сестри Стоеви в Индонезия

Заради травма в гърба на Габриела