Кечистът Русев (Мирослав Бърняшев) е може би най-актуалният българин в САЩ в последните две години. Той е основна част от WWE (световната федерация по кеч) и почти всеки ден медиите отвъд океана пишат за него. За последно нашето момче се би пред над 100 000 души на "Кечмания". Русев се съгласи да говори за "Стандарт".

Как едно момче от Пловдив, което като малко се е радвало на кечистите по телевизията, както много други деца, стигна висотите в този бизнес?
- Рецептата не е сложна. С много труд. Нужно е да следваш мечтите си и да не се спираш пред нищо.

Каква е твоята история, как стигна до САЩ?
- Преди години заминах на бригада като студент. Така се случиха нещата, че останах там. Не бих го нарекъл цел, а по-скоро мечта. Но да, идеята да стана кечист ми се въртеше в главата. В България, дори Европа изобщо няма места, където можеш да тренираш и да научиш подобно нещо. Само в САЩ има има такива места. Те са специални школи. Но преди да отида в такава школа се занимавах със строителство. За това беше и бригадата в Ричмънд. После отидох в Лос Анджелис и отново се занимавах с това. Но се налагаше да работя по две неща наведнъж. Бил съм разносвач на пици и други храни по домовете, охрана, шофьор на такси. Никога не съм оставал само с една работа.

Разкажи какво си тренирал като спортове?
- Първо тренирах борба. Мислех си, че е като кеча. Но не беше точно така. Стана ми скучно. Баскетбол също съм тренирал. Викаха ми Шак - като моят идол Шакил О'Нийл, с когото се запознах лично на Кечмания 32. Беше невероятно. Много е висок. Иначе съм тренирал още лека атлетика и гребане.

Може би най-много ти е помогнал Рикиши. Как се озова при него?
- Да, но и не само той. Гангрел. Братовчедът на Ракиши - Рино Аноа'и също много ми съдейства. В началото започнах в една школа в Лос Анджелис. Имаше някакъв проблем се наложи да отида на друга място. Фактически бях първият студент в новата школа на Ракиши и Рино. Доста неща съм научил от тях. Но като един съвет от Ракиши бих казал - "да убивам с усмивка".

Всъщност, разкажи повече за тренировките в тези школи?
- На кеч. Три пъти в седмицата по 3 часа. Загрявка, издръжливост до припадане. Кеч техники и тренировъчни мачове. Това е.

Какво според теб харесаха от WWE като твое качество, за да ти предложат работа?
- Млад съм, голям съм, висок съм. Освен това съм добър, по-добър, много добър.

Днес, колко често тренираш и какво?
- Четири пъти в седмицата ходя на фитнес. Два пъти в седмицата на жиу-жицу.

Спазваш ли хранителни диети, у нас върлува мнение, че това е почти невъзможно с храните в САЩ?
- Абсолютни глупости са това. В САЩ се дава по-голяма възможност за диети. Налага се, спазвам доста стриктен режим. Намерих си една фирма. Всеки понеделник ми идва храната в кашони за цяла седмица. С лед. Иначе в магазините има всичко. Ако нещо се наложи, винаги го намирам.

От дебюта, ти си "лош" герой. Хората по улиците ядосват ли ти се, или по-скоро те харесват?
- Повечето се ядосват, но после искат автографи.

Много се коментираше за "руската" ти роля миналата година. Ти ли я избра?
- Съгласих се. И това се оказа правилният избор. Това беше предложение, което не можех да откажа.

Какво беше преживяването да се биеш първо на Кечмания срещу Джон Сина миналата година и сега?
- Уникални неща бяха. Срещу Сина бях пред 78 000. Още бях непобеден. Бях докарал армия, танк, оръжия. Най-добрия мач в WWE. А сега дойде и първата ми победа. И то пред над 100 000. Емоцията е различна. В "Първична сила" и "Разбиване" също е страхотно. Но "Кечмания" е грандиозно. Неслучайно е и 1 път в годината.

Развяваш българското знаме и дори често се чува как говориш на български, смяташ ли да добавиш още нещо родно в репертоара си?
- Хоро или ръченица?

Разказваш ли на колегите си за България, какво по-точно и те как реагират?
- Дори съм научил Сезаро да отговаря "Много съм добре" на български като го питаш "Как е". Той е швейцарец, така че сигурно не му е лесно.

Кой е любимият ти кечист от миналото и с кого си близък сега?
- Стив Остин и Лана.

Кой е мечтаният ти партньор за двойки и мечтаният опонент?
- Дан Колов - партньор. А опонент Бруно Санмартино.

Възможно ли е да станеш шампион на федерацията според теб и какво трябва да подобриш за да може това да се случи някой ден?
- Да, разбира се, иска се време и възможност.

Голям фен си на "Клипърс", а и на "Реал" (Мадрид), защо?
- "Реал" е заради Кристиано Роналдо и Зинедин Зидан. Билетите за "Клипърс" бяха по-евтини от тези на "Лейкърс". Когато за пръв път пристигнах в САЩ Шакил О'Нийл играеше в "Маями Хийт". Тогава идваха да играят с "Клипърс" и аз можех да си позволя за първи път да гледам негов мач. От там тръгна и симпатията ми към тях.

У нас може би кечът не бе толкова популярен до твоята поява. Смяташ ли, че е възможно WWE да направи шоу в България в близко бъдеще?
- Всичко е възможно. Но първо повече хора започнат да се регистрират в "WWE Network". Това е платформа, достъпна и в България. През нея всеки фен може да гледа шоутата на световната федерация. Струва 9,99 долара на месец. Възможно е, ако има по-голям интерес от България ръководителите да помислят и подобна възможност. За това призовавам всички мои фенове да се регистрират в тази платформа, а не да свалят шоутата от нелегалните сайтове.

Живял си в Лос Анджелис, защо се премести в Нешвил?
- Заради четирите сезони. Търсех си къща в центъра на САЩ, защото е по-лесно за път.

Тази есен си беше у дома в Пловдив и доведе годеницата. Тя хареса ли България?
- Много й хареса Пловдив. Като малка е идвала в България като балерина, в София. Харесва страната определено.

В WWE ли се запознахте и любовта веднага ли пламна?
- В Орландо. Когато тя започна да се занимава с WWE. Една седмица бяхме приятели, после станахме гаджета. Вече планираме сватба. Даже две. Едната ще е тук в САЩ. Другата ще е в България. През месец септември.

С какво според теб WWE печели толкова милиони фенове по цял свят? Все пак не е тайна, че това е шоу, а не реален бой, въпреки че ти и колегите ти наистина го правите истински?
- Всички знаем, че "Рамбо" е филм, но го гледаме. А цял свят знае, че "Титаник" не потъва 3 часа, но...

Американска храна или готвеното на мама, кое предпочиташ?
- Елементарно, американската храна (смее се). Шегувам се, разбира се. Като мусаката на мама друга няма.

Нешвил се слави като столицата на кънтрито, свикнахте ли с този стил музика?
- Да, даже много ми харесва стила. Слушам го много честно. Наскоро бях на концерт на Крис Кристофърсен. След края на изпълненията отидохме зад кулисите. Там се запознах с него. А той се оказа и фен на кеча. Подари ми китара с негов автограф. Веднага почнах да свиря.

Какво ще кажеш на феновете на България, които те гледат по телевизията или си теглят шоутата от интернет?
- Благодаря за подкрепата. Дано не ви разочаровам. Но пак - не си теглете шоутата от пиратски сайтове.