Да започнеш от нулата, без дори да подозираш какво предстои, зареден с много желание и оптимизъм, готов да дадеш максимума от себе си, за да сбъднеш една мечта - да се превърнеш в професионален атлет. Това е пътят, който отвежда младата и амбициозна състезателка по бодибилдинг Ралица Кашинова до най-важното състезатение Diamond Cup в Сърбия.

Там само пред няколко дни тя отвя конкуренцията в най-оспорваната категория "Бикини фитнес" и заслужено спечели първото място, а заедно с него и ПРО карта, която ѝ дава възможността да се съревновава с най-големите имена в нейната категория и то на световно ниво.

За мен това е грандиозен успех и наистина за първи път се чувствам изключително доволна от представянето си, споделя вълнението си амбициозната състезателка.

Ралица Кашинова е на 27 години и е родена в Самоков. Баща ѝ е човекът, който я запалва по спорта. И така с много упоритост и неуморни тренировки, достига до заветната цел да стане професионален атлет.

Снимка 502186

Източник: Личен архив

Като най-труден определя периода, в който е трябвало да реши дали да загърби амбициите си за развитие в журналистиката или да продължи да се занимава с бодибилдинг.

Въпреки всички лишения обаче не съжалява за избора си. "Факт е, че взех правилното решение и се доверих на интуицията и желанията си. Винаги съм казвала, че щастието се крие по пътя към постигането на мечтите", споделя Кашинова пред ТОПСПОРТ.

Днес Ралица може да се похвали с редица титли и призови места от национални и международни състезания по бодибилдинг. Сред тях са: 4 пъти републикански шампион на България, Абсолютен шампион на България, Шампион на турнир "Пловдив", Шампион на турнир "Скаптопара", 2 място Diamond cup Makedonia 2018, 2 място Diamod cup Serbia 2019, 3 място Diamond cup Makedonia 2019, Балкански вицешампион и накрая, но на последно място 1 място Diamond cup Serbia 2020.

Снимка 502184

Източник: Личен архив

За успехите си благодари на семейството си, нейния треньор и партньор в живота Венцислав Георгиев и на шепата верни приятели, които са останали до нея.

И след всичко постигнато до момента Ралица не спира да мечтае за още успехи и покорени върхове. Пандемията обаче я поставя в изчакване за следващите състезатения.

Про състезанията са значително по-малко и ще преценим заедно с треньора ми, къде да бъде дебютът ми на Про сцена, допълва самоковката.

Всяко нещо си чака своето време и място, заключи Кашинова.

Снимка 502185

Източник: Личен архив