Народното събрание прие на първо четене Законопроекта за физическото възпитание и спорта (ЗФВС) със 105 гласа "за" на Парламентарната група на ГЕРБ, Обединени патриоти, "Воля" и ДПС. 52 гласа бяха "против" - на ПГ на БСП. Това съобщи министър Красен Кралев преди минути на стената си във "Фейсбук".

"Благодаря за мощната подкрепа, която по категоричен начин показва, че сме изработили добър проектозакон. За това допринесе добрата експертиза на колегите от Министерство на младежта и спорта и отличната комуникация с коалиционните ни партньори и парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

Многократно съм заявявал, че между първо и второ четене на законопроекта ще бъдат приети всички разумни предложения. Taкива вече постъпиха в парламентарната ресорна комисия от депутатите от "Воля" и от ДСП. Единствената цел на новия закон и мой основен ангажимент е да отговорим на потребностите на обществото и да подобрим условията за спорт. Надявам се на диалог и с народните представители от БСП, но след днешните им изказвания в пленарна зала съм силно обезпокоен, защото несъдържателните им, объркани и взаимно противоречащи си тези, изразени срещу част от текстовете, не носят качествено ново съдържание и не отговарят на нивото на Закона за физическото възпитание и спорта", написа той.

Красен Кралев: Новият закон ще реши проблема с базите на всички клубове, не само на ЦСКА

Красен Кралев: Новият закон ще реши проблема с базите на всички клубове, не само на ЦСКА

Вижте какво каза министърът на спорта