На 3 и 4 октомври в Пловдив ще се проведат първите за националната програма "Нестле за по-здрави деца" междуучилищен футболен турнир и активности по зумба и спорт. В активностите ще се включат над 450 деца на възраст от 7 до 12 години от почти всички учебни заведения в града. Инициативата цели да мотивира децата към повече спорт и по-активен начин на живот в ежедневието, както и да възпита култура на балансирано хранене у малчуганите.

Снимка 498504

Източник: Нестле

Междуучилищният турнир ще се проведе на територията на "Атрим Арена" и освен най-добрият междуучилище футболен отбор, ще бъдат отличени и най-добър нападател, вратар и защитник сред малчуганите в Пловдив. Паралелно с футболния турнир всяко желаещо дете ще може да се включи и в заниманията по зумба и спортни активности с професионални инструктори, които ще се проведат на територията на СУ "Христо Г. Данов" и СОУ "Св. Седмочисленици".

Междуучилищният футболен турнир и активностите по зумба и спорт са подкрепени и от редица именити спортисти от Пловдив, сред които и футболистите на професионалните клубове Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив), както и волейболистките на ВК "Марица". Община Пловдив и Регионално управление на образованието - Пловдив са официални партньори на инициативата.

"Спортът и създаването на възможности за активно ежедневие на подрастващите са сред водещите приоритети на Община Пловдив, а в тези трудни времена програмата "Нестле за по-здрави деца" демонстрира ефективното партньорство между местната управа и бизнеса в тази посока", коментира г-н Здравко Димитров, кмет на Община Пловдив.

Снимка 498503

Източник: Нестле

При провеждането на междуучилищния футболен турнир и съпътстващите дейности ще бъдат спазени всички препоръки за безопасност в контекста на кризата с COVID-19. Ще бъде позволено присъствието само на един родител, а маските в публиката ще бъдат задължителни. Необходимото безопасно разстояние ще бъде обозначено за провеждането на спортните активности и тези по зумба.

Зам.-министър Андонов откри спортен панаир във Видин, част от Европейска седмица на спорта #BeActive

Зам.-министър Андонов откри спортен панаир във Видин, част от Европейска седмица на спорта #BeActive

В събитието се включиха 13 спортни клуба