БФМП записва нова славна страница в историята си като първата федерация, която печели и ще организира догодина два кръга от Световната купа по модерен петобой в рамките на един сезон.

Министър Кралев потвърди: В Ямбол ще има нова спортна зала

Министър Кралев потвърди: В Ямбол ще има нова спортна зала

"Сигурен съм, че Димитър Иванов ще направи необходимото жителите на Ямбол да получат нови и по-добри условия за спорт!"

До любопитната ситуацията се стигна, тъй като заради олимпийската 2020-та веригата и състезанията преди форума под петте преплетени кръга в Токио трябва да приключат до май. Така България ше бъде домакин на Световна купа от 25 до 29 март (II кръг) и от 2 до 5 април (III кръг).

България беше предпочетена пред Унгария, Египет и други кандидати благодарение на отлично проведените Световни купи в София през миналата и тази година и най-вече на усилията на председателя на БФМП Андрей Кузманов и неговия екип.

И това беше подчертано на гала вечерта на UIPM в Будапеща, където се състоя заседанието на Борда на директорите на международната централа.

В унгарската столица България бе номинирана с две състезания за най-добра организация - Световната купа за мъже и жени в София и първенствата на планетата за юноши и девойки на 17-19 години - първите в две възрасти, състояли се едновременно.

На гала вечерта както и по време на Световното първенство в Будапеща присъстваха принцът на Монако Албер II, Хуан Антонио Самаранч-син, заместник председател на МОК, петима президенти на други Международни федерации, както цялото ръководство на унгарския спорт, което само по себе си е знак за значимостта на модерния петобой в олимпийското движение.