Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Националната спортна база "Спортпалас" край Варна.

Ето какво написа той в социалната мрежа "Фейсбук за срещите и разговорите си там:

"Днес посетих тренировките на българските спортисти, които в момента са на лагер в НСБ "Спортпалас" край Варна. 105 наши състезатели и треньори са настанени в базата и провеждат подготовка на високо ниво при отлични условия.

Снимка 490732

Източник: Фейсбук

Проследих тренировката на състезателките ни по художествена гимнастика. В "Спортпалас" са настанени момичетата от националния отбор-индивидуално. Усилена подготовка водят Катрин Тасева, Боряна Калейн, Татяна Воложанина, Вая Драганова и Валерия Ватева.

Снимка 490734

Източник: Фейсбук

Услугите на базата използва и юношеският национален тим по вдигане на тежести, като в състава е световният и европейски шампион в тази възрастова група Карлос Насар. От днес мъжкият състав, воден от треньора Иван Иванов, започва лагер в НСБ "Белмекен".

Снимка 490735

Източник: Фейсбук

Представители на два бойни спорта също тренират в НСБ "Спортпалас". Група от 52 състезатели и треньори по кикбокс водят подготовка за държавното първенство във всички татами стилове, което ще се проведе на 15 и 16 август в курортен комплекс "Камчия". Освен това заниманията ще се използват като базисна подготовка на националите ни за Европейското първенство по кикбокс във всички стилове, което е в края на 2020 г. Във Варна са и състезатели по джудо.

В разговори със спортистите ни се уверих, че те са изключително доволни от условията за интензивни тренировки и възстановяване, които предлага базата".

Снимка 490729

Източник: Фейсбук