Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна с президента на Международната федерация по хокей на лед Люк Тардиф. Тардиф е у нас, за да поздрави федерацията по хокей за нейната 70-а годишнина и ще присъства на Световното първенство за девойки до 18 г., Дивизия II, Група Б, което се провежда в Зимния двореца на спорта в София.

Люк Тардиф сподели, че е много доволен от работата на българската централа, която организира редица престижни шампионати от световния календар и се включва активно в инициативите на Международната федерация по хокей на лед по популяризирането на спорта. Приоритет пред международната централа е развитието на женския хокей, както и включването на нов формат 3x3.

По време на разговорите си с Тардиф, президента на българската федерация Мартин Миланов и изпълнителния директор Стоян Бъчваров министър Весела Лечева изтъкна, че се надява да се намери удачен модел, по който да се направят нови ледени пързалки, така че да могат децата да спортуват. Основната пречка е скъпата им поддръжка, но в Европа има и достатъчно модерни спортни съоръжения, които са енергийно ефективни.

Президентът на международната федерация Люк Тардиф пожела на министър Лечева при следващото му визита у нас да има изградено ново съоръжение за ледени спортове.

В рамките на посещението си в София Люк Тардиф беше приет от президента Румен Радев.