Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с ръководството на Българската асоциация по триатлон (БАТ), коятo получи лиценз от ММС през месец март тази година.

Председателят на асоциацията Марио Илиев, заместник-председателят Калоян Илиев и Геновева Петрова - член на УС, запознаха министър Кралев с предстоящите инициативи, които имат за цел популяризиране на триатлона у нас сред подрастващите. Обсъдени бяха и плановете на ръководството на БАТ за развитието на спорта, както и включването на триатлона в програмата на ММС за финансиране през 2021 година.

В асоциацията към момента членуват над 15 спортни клуба от цялата страна, в които се подготвят над 300 деца и юноши. Председателят на БАТ Марио Илиев отчете, че олимпийският спорт се развива с изключително бързи темпове в България, благодарение на помощта на ММС и партньорите на централата.

След подновяването на спортните състезания бяха проведени две Държавни първенства по триатлон, на които домакини бяха Пловдив и Русе. До края на годината в календара на асоциацията се включват надпревари в Карлово и Плевен.

Ръководството на БАТ запозна Красен Кралев с плановете си за развитие на треньорски кадри. От 14 до 18 октомври петима български специалисти ще бъдат сертифицирани в Братислава, Словакия.

Марио Илиев връчи почетен плакет на министър Кралев с благодарност за подкрепата от страна на ММС към развитието на триатлона в България.