Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Варна Иван Портних откриха изцяло ремонтираната зала "Приморец" в спортен комплекс "Чермо море".

Ето какво написа министър Кралев по този повод в социалната мрежа "Фейсбук":

"Заедно с кмета на Варна Иван Портних открихме изцяло ремонтираната зала "Приморец" в спортен комплекс "Черно море". Реконструкцията на съоръжението е извършена с финансиране от Община Варна, като в ремонтните дейностите се включиха състезатели, треньори и родителите на децата, трениращи в БК "Черно море". Получих благодарствен плакет от президента на баскетболния клуб д-р Георги Ганчев и изпълнителния директор на тима Саша Топчов.

Снимка 490895

Източник: Фейсбук

Модернизацията на зали в спортен комплекс "Черно море" ще продължи и в следващите месеци. Предстои ремонт на зала "Меридиан", която се използва за тренировки по вдигане на тежести. Предвижда се изграждането на вентилационна система, поставяне на топлоизолация, ремонт на съблекалните и санитарните възли. ММС ще финансира и поставянето на хидроизолация на покрива на зала "Христо Борисов", в която баскетболните и волейболните отбори на "Черно море" игрят официалните си мачове. Общата стойност на инвестицията ще бъде 123 000 лв. Допълнителни средства ще бъдат отпуснати, за да бъде облагородено и пространството пред залите.

Снимка 490894

Източник: Фейсбук

До момента държавата е инвестирала близо 1,7 млн. лв. в модернизацията на спортната база "Черно море". С 1 000 000 лв. беше извършено поставяне на осветление и подмяна на тревната настилка на стадион "Тича", който също е част от комплекса. 700 000 лв. бяха осигурени за цялостна модернизация на зала "Владислав". Ремонтът стартира през 2015 г. с газифициране на съоръжението и монтаж на нова осветителна инсталация. След това поетапно бяха обновени санитарните възли, изградена беше хидроизолация, обновени бяха подовата настилка и трибуните.

Спортното министерство ще осигури и 120 000 лв., с които да бъде закупено ново информационно табло на стадион "Тича" във Варна. Съоръжението се използва за домакинските мачове на "Черно море" в Първа лига".

Снимка 490893

Източник: Фейсбук