Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Габрово, за да се запознае лично със състоянието на спортната инфраструктура в града. По покана на Таня Христова Кралев разгледа спортен комплекс "Христо Ботев", в който се намират обновените зали, в които се помещават клубовете по спортна акробатика и батут, бокс и лека атлетика.

По време на посещението стана ясно, че предстои Община Габрово да внесе в Министерство на младежта и спорта (ММС) проект за поставяне на нова изкуствена тревна настилка на футболно игрище в комплекс "Христо Ботев". Министър Кралев пое ангажимент, че до края на 2019 г. ММС ще стартира обществена поръчка за изпълнение на проекта.

Зам.-министър Андонов присъства на турнир по борба, част от Европейска седмица на спорта #BeActive

Зам.-министър Андонов присъства на турнир по борба, част от Европейска седмица на спорта #BeActive

Андонов поздрави организатора Иво Ангелов и изчете поздравителен адрес от министър Красен Кралев

Красен Кралев разгледа и зала "Орловец", където днес се провежда международен турнир по джудо. Кралев коментира с представители на спортни клубове по джудо и с присъстващите родители отпуснатите oт правителството средства за домакинството ни на Европейско първенство по джудо за мъже и жени през 2022 г. Присъстващите изразиха радостта си, че децата ще могат да станат свидетели на този престижен форум, в който се очаква да участват над 450 спортисти от 50 държави.

Снимка 447394

Източник: ММС

Спортният министър посети и залата по хандбал - един от спортовете в Габрово, който произвежда шампиони. Kралев разговаря с ръководителите на някои от спортните клубове, с треньорите и спортисти.

По време на посещението си в Габрово Красен Кралев бе придружаван от Таня Христова и евродепутата Андрей Новаков.