Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще участва в дебат, организиран от в. "24 часа" на тема "Спорт, а не насилие в училищата". Дебатът ще се състои на 15 септември 2017 (петък) от 14.00 часа в зала "Киото" на хотел "Маринела" в София.

Един от основните приоритети на Министерството на младежта и спорта (ММС) е развитието на спорта сред подрастващите и децата, включително като превенция срещу насилието. Спортът и физическата активност са едни от най-важните средства за борба срещу вредните явления. ММС развива редица програми и е стартирало инициативи, чиято цел е да осигури достъпна спортна база за учениците и да предизвика интереса им към спорта.

В дебата ще вземат участие и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева, зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, председателят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов, председателят на парламентарната комисия по образования и наука Милена Дамянова, известни спортисти като Любо Ганев, Тервел Пулев, Евгени Иванов, педагогически съветници и експерти.

Министър Кралев се срещна с медалистите от IX Световни Мастърс игри

Министър Кралев се срещна с медалистите от IX Световни Мастърс игри

"Поздравявам ви за успехите и благодаря за усилията"