Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с представители на местната спортна общественост във Враца. Кралев проведе дълга дискусия с над 50 спортисти, треньори и спортни деятели. Те коментираха пред спортния министър, че са доволни от развитието на спорта в града им през последните години и отправиха благодарности към Калин Каменов за съдействието, което Общината им оказва.

Министър Кралев откри ремонтираното спортно училище в Русе и обеща нови зали за бокс и щанги

Министър Кралев откри ремонтираното спортно училище в Русе и обеща нови зали за бокс и щанги

Учебното заведение е ремонтирано със средства на ММС. Проектът е на стойност 3 081 000 лева

От своя страна министър Кралев сподели, че ММС и Българската федерация по лека атлетика имат намерения за строеж на лекоатлетически полигон за хвърляния.

"В България има един единствен такъв полигон, който се намира в Балчик. Само за няколко години след като го направихме се изгради състезателят Валентин Андреев, който е един от най-добрите в света и спечели медал от Младежките олимпийски игри. В България няма друг такъв полигон. С Българската федерация по лека атлетика обсъдихме варианта и взехме решение тук да е вторият полигон. Той ще е първият в Западна България. Чакаме проектирането, за да видим какъв ресурс ще е необходим и ще започнем веднага да го правим", каза той.

Снимка 448748

Източник: ММС

Също така след завършване на ремонтните дейности на секторите на стадион "Христо Ботев" се планира и изграждането на лекоатлетическа писта.

"Важно е тук да има такъв център по лека атлетика като допълнение на прекрасната зала, която беше направена и имах възможност да участвам в откриването й преди няколко години", допълни Красен Кралев.

По покана на Калин Каменов министър Кралев и Любо Ганев посетиха спортен комплекс "Христо Ботев" и инспектираха основния ремонт на волейболната зала, който се осъществява със средства отпуснати от правителството. Тя се очаква да бъде открита след месец, а волейболната легенда обеща топки за местния отбор.

Снимка 448749

Източник: ММС

Спортният министър инспектира и осигуреното със средства от държавния бюджет осветление на стадион "Христо Ботев". Там той се срещна и с футболистите от мъжкия отбор на Ботев (Враца), които тренираха на терена.

По време на посещението си в града министър Кралев бе придружаван от д-р Иво Ралчовски, Александър Владимиров, Петя Долапчиева, Момчил Калистратов, Владимир Миленков, Христо Илиев, Гроздан Темнишки и др.

Снимка 448747

Източник: ММС