Министърът на младежта и спорта - Красен Кралев проведе работна среща с посланика на Република Турция в България - Н.Пр. Сюлейман Гьокче. Срещата се състоя по инициатива на министър Кралев.

Красен Кралев откри международен семинар за съдии по лека атлетика

Красен Кралев откри международен семинар за съдии по лека атлетика

"България разполага с отличен екип"

Двамата обсъдиха традиционно добрите отношения между страните ни в областта на спорта. Основен акцент в разговора бе възобновяването на дейностите по подписването на Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на младежта и спорта между Република България и Република Турция. Красен Кралев заяви, че документът е изключително необходим, защото ще спомогне за укрепването на приятелските взаимоотношения и сътрудничество между двете страни.

"По този начин ще насърчим и развитието на програми за младежки и спортен обмен, както и за социален туризъм по отношение на младежта в страните ни, което е в интерес на България и на Турция", заяви той. Н.Пр. Гьокче изрази готовност от страна на Република Турция за възобновяване на процесите по подписване на двустранния документ.

Спортният министър и турският посланик обмениха добри идеи за развитието на спорта в България и Турция. Двамата обсъдиха и бъдещи съвместни инициативи. Министър Кралев и Сюлейман Гьокче изтъкнаха необходимостта да бъдат инициирани по-тесни връзки между спортните клубове на двете страни. По думите им, това би спомогнало както за добрата комуникация между клубовете, така и за задълбочаването на връзките между България и Турция.