Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старта на детската ветроходна регата "Одесос". Надпреварата се организира от СК "Черно море"-Бриз, като финансирането е осигурено от ММС по Програма "Децата и спортният клуб".

Снимка 491441

Източник: ММС

В регатата участие взимат 81 ветроходци на възраст между 7 и 18 години в класовете "Оптимист", "Кадет", "Лазер 4,7" и "420". В класовете има и отделни групи - Начинаещи. Федерацията по ветроходство реши резултатите да важат за ранглистата на децата в отделните класове.

"Радвам се, че съм в моя роден град и имам щастието да съм сред Вас днес. Ветроходството е прекрасен спорт. Благодаря на всички участници, както и на техните родители, че са ги насочили към този морски спорт", заяви министър Кралев.

Министър Красен Кралев и кметът на Варна Иван Портних откриха ремонтираната зала "Приморец"

Министър Красен Кралев и кметът на Варна Иван Портних откриха ремонтираната зала "Приморец"

Реконструкцията на съоръжението е извършена с финансиране от Община Варна

На церемонията по откриването присъстваха още Кристиан Димитров - директор на дирекция "Спорт" в Община Варна и Росен Марангозов - президент на Българска федерация по ветроходство и ръководител на клуба-домакин. Сред гостите беше и двукратната носителка на Европейската купа в олимпийския клас "Лазер Радиал" Мариела Николова. Регатата продължава днес и утре.

Снимка 491442

Източник: ММС

Младите състезатели се ползваха от отличните условия, които предлага обновената спортна база "Бриз". През миналата година ММС финансира строителните дейности за ремонт на съоръжението. За проекта на СК "Черно море"-Бриз бяха отпуснати 160 202 лв.

Чрез Програмата "Децата и спортният клуб" ММС цели да бъдат създадени условия и да бъде дадена възможност за участие на деца в организирани спортни прояви, с оглед подобряване на физическата им дееспособност, спортно-техническите умения и създаване на мотивация за спортно развитие. Размерът на средствата за финансово подпомагане на всеки отделен проект по Програмата е до 10 000 лв.

По-късно през деня министър Красен Кралев беше гост и изгледа на живо най-интригуващите двубои от първия ден на турнира по плажен тенис за двойки VarnaSky Open 2020, който се провежда на плаж Рапонги. Надпреварата е част от Фестивала на плажните спортове Варна 2020 и е с международно участие. Събитието е уникално по рода си в морската столица на България. Кралев беше придружен от директора на дирекция "Спорт" в Община Варна Кристиан Димитров.

Министър Красен Кралев: Спортът е създаден, за да се играе пред зрители

Министър Красен Кралев: Спортът е създаден, за да се играе пред зрители

"Трябва да се научим да живеем с вируса и да бъдем по-дисциплинирани"

Турнирът е организиран от СК "Варна Скай" и е с награден фонд от 2000 долара. 20 двойки се регистрираха в най-голямата надпревара, организирана до момента в този спорт, който набира все повече последователи с атрактивния си стил. Правилата позволяваха двойките да са съставени както от мъже и жени, така и микс.

Министър Кралев поздрави организаторите и участниците в състезанието, което се провежда по всички правила на ITF Beach Tennis. През тази година 50% от входната такса, заплатена от записалите се двойки, ще бъде дадена за благотворителност. Кралев се включи лично и в благотворителната акция, като набраните средства ще бъдат предоставени на училището за деца с нарушено зрение във Варна.

Снимка 491443

Източник: ММС

Шампионите във VarnaSky Open 2020 ще бъдат определени утре, когато са двубоите на директна елиминация. Вече е сигурно, че турнирът ще се проведе и през следващите три години, като вече е подписан договора за неговото организиране.

ММС ще отбележи Международния ден на младежта с концерт във Варна

ММС ще отбележи Международния ден на младежта с концерт във Варна

Ще се проведе на 12 август