Министър Кралев посети ОУ "Отец Паисий" в село Тополово заедно с кмета на Асеновград д-р Христо Грудев, където предстои да бъде изградено ново спортно съоръжение в двора на училището.

На заседание на Министерски съвет в сряда бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета на ММС на стойност 840 000 лв. за строежа на спортния обект. Той ще бъде използван както за физкултурен салон, така и за тренировки на шестте отбора по волейбол.

Снимка 492127

Източник: ММС

По време на посещението си в община Асеновград министър Кралев съобщи, че днес са обявени обществените поръчки за изграждането на първите 15 салона. Пет от тях са с голям размер — площ от 708 кв. метра и прогнозираната цена е 1 200 000 лв. Десет от тях са с по-малък размер - 547 кв. м., а стойността им ще е около 860 000 лева. Изграждането на физкултурните салони е една от основните точки в програмата на правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти за периода 2017-2021 г. За първия етап от програмата Министерски съвет отпусна сумата от 25 млн. лева.

През следващата седмица ще бъдат обявени обществените поръчки за още 10 салона.

Снимка 492126

Източник: ММС

"По-големите физкултурни салони са предназначени за училища с над 900 ученика. Разликата с проекта в село Тополово е в размера на игралното поле. Освен баскетбол, волейбол и тенис на корт ще има възможност и за практикуването на футзал и хандбал при размери на игрищата 32х16м. Изискванията от МОН за средните училища са размерът да бъде между 480 и 540 кв. метра, така че дори и тук, където имаме основно училище, размерът ще надхвърли минимално изискуемата площ", коментира министър Кралев.

Снимка 492317

Източник: ММС

Училищата, на които са обявени поръчките за големи салони са VII СУ "Найден Геров" във Варна, СУ "Найден Геров'' в Пловдив, 134 СУ "Димчо Дебелянов" и Национална финансово-стопанска гимназия в София, ІІ Основно училище "П. Р. Славейков" в Стара Загора.

Снимка 492125

Източник: ММС

Тези, които са с по-малки салони са ОУ "Д. Хаджидеков" и СУ "Св. Софроний Врачански" в Пловдив, Професионална гимназия по телекомуникации в София, СУ с разширено изучаване на чужди езици "Д-р Петър Берон" в Перник, СУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Карнобат, Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас, СУ "Нешо Бончев" в Панагюрище, III Основно училище "Д.Благоев" в Шумен, ОУ "Петко Каравелов" в Асеновград и Осмо СУ в Благоевград. В по-малките салони е предвидено да има по една съблекалня за мъже и жени с по 14 шкафчета и 3 душа за всяка една от тях, стая за треньори и учители, склад, и отделна тоалетна за хора с увреждания. В големите съответно по още една съблекалня с по 20 шкафчета и 4 душа, стая за треньори и учители, склад. По време на посещението в село Тополово присъстваха и кметът на селото Йордан Дичев, Атанаска Илкова - директор на ОУ "Отец Паисий", състезателки от ВК "Тополово" и техният треньор Димитър Илиев.

Министър Кралев проведе работна среща с посланика на Русия Анатолий Макаров

Министър Кралев проведе работна среща с посланика на Русия Анатолий Макаров

Двамата обсъдиха традиционно добрите отношения между Русия и България в областта на спорта

Снимка 492246

Източник: ММС