Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен медал на ММС на джудиста Борис Георгиев. Младият ни състезател в категория до 100 кг. спечели сребърно отличие от турнира Гранд шлем в Ташкент, Узбекистан. Георгиев постигна четири победи по пътя към финала. В спора за златото той отстъпи на друг българин - Тома Никифоров, който се състезава за Белгия.

Трима министри на среща със спорта в Стара Загора

Трима министри на среща със спорта в Стара Загора

Плановете ни са през следващите 4 години да достигнем до 200% увеличение на парите, които се отпускат за клубовете. Това е важно да се случи, за да могат треньорите да получават по-високи възнаграждения за своята работа. Те са хората, които изграждат спортистите", заяви Кралев

Силното представяне на Борис Георгиев в Ташкент го изкачи в олимпийската ранглиста на категорията. Според наставника Атанас Герчев са му необходими между 1800 и 2000 точки, за да си осигури участие на Летните олимпийски игри в Токио през лятото. В световната ранглиста Георгиев прогресира с 30 места и вече е на 47-ма позиция. Точки за олимпийската ранглиста в джудото могат да бъдат печелени до 28 юни.

Спортният министър поздрави президента на Българската федерация по джудо Румен Стоилов и вицепрезидента на централата Даме Стойков за отличната работа по време на тяхното управление. Кралев отбеляза, че има коренна промяна в последните години, която дава резултат с отличното представяне на националните ни състезатели. България може да има сериозно присъствие на Игрите в Токио. Ивайло Иванов е сигурен участник в най-големия спортен форум, а с много големи шансове са Янислав Герчев и Ивелина Илиева. Възможност за класиране имат още Валентин Алипиев, Божидар Темелков и Марк Христов.

Министър Кралев проведе работна среща с представители на спортните клубове в Сливен

Министър Кралев проведе работна среща с представители на спортните клубове в Сливен

Кралев отбеляза, че до момента в спортна инфраструктура са инвестирани над 500 млн. лв. от правителствата на Бойко Борисов

По време на срещата беше обсъден планът за ваксиниране на българските спортисти, които ще участват на Летните олимпийски игри. Кралев заяви, че целта е да бъде запазено здравето на атлетите ни, за да могат да се представят по най-добрия начин в столицата на Япония.

Подготовката и участието на националите ни на големите турнири са напълно обезпечени, а Румен Стоилов и Даме Стойков благодариха на министъра на младежта и спорта за подкрепата, която ММС оказва на федерацията. Следващата надпревара, в която националите ни ще вземат участие е Гранд шлем в Тбилиси в края на март. Преди това те ще бъдат на лагер в Тетевен, който започва на 12 март.

Красен Кралев се срещна с европейския шампион Мартин Чой

Красен Кралев се срещна с европейския шампион Мартин Чой

Той се подготвя за участието си в "24 часа на Льо Ман"