Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще даде старт на инициативите по повод Европейската седмица на спорта #BeActivе в Бургас и Ямбол.

Днес, от 10.30 часа в спортен комплекс "Звездичка" в Бургас, Кралев ще поздрави участниците в междуучилищния турнир по футбол за деца "Бургас 2015". В 11.00 часа министърът ще присъства на откриването на детска футболна площадка в ОДЗ номер 7 "Райна Княгиня" в комплекс "Славейков". В спортен център "Аякс" от 12.00 часа министър Кралев ще наблюдава демонстрации на бойни и аеробни спортове с участието на бургаски клубове.

По-късно, в 14.00 часа пред спортна зала "Диана" в Ямбол, министър Кралев ще се присъедини към участниците в спортния празник, организиран от Общината с подкрепата на ММС. В събитието ще вземе участие и 18-годишният европейски шампион по бокс Даниел Асенов, който се присъединява към лицата на кампанията Ивет Лалова, Станилия Стаменова, Александра Жекова и мъжкия ни национален отбор по волейбол.

Събитията от Европейската седмица на спорта в България се реализират по проекта "Предизвикай себе си: Бъди активен", изпълняван от Министерство на младежта и спорта и подкрепен от Програма "Еразъм+" на Европейската комисия.