"Всички с квоти за Олимпиадата ще получат по-голямо финансиране догодина. Разбира се, има и спортове, които са ни разочаровали през годината", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в ефира на БНТ.

"Имаше някои неща, отправени към министерството на младежта и спорта - много слухове и различни приказки. Истината е, че преди година приехме закон и всички клубове трябва да се пререгистрират. Това се прави, за да се отсеят т. нар. клубове фантоми", сподели министърът по адрес на федерацията по вдигане на тежести.

Пореден скандал свързан с българските щанги

Пореден скандал свързан с българските щанги

Ръководството на федерацията успява да стои на власт по нечестен начин

"През последната година Българската федерация по вдигане на тежести е една от най-успешните. Направили сме много сериозни отчети, следим всички федерации и спортисти", допълни министърът и говори за секирите срещу българския бокс през годината, както и художествената гимнастика.

"В бокса имахме много ощетявания тази година заради корупция и огромни машинации. В художествената гимнастика също имаше ощетяване, макар и не толкова брутално, колкото в бокса. Това са спортове с обективно оценяване на победителя. Важно е да имаме българи в ръководните органи, защото така ще се гарантира по-честно и обективно съдийство в спортове като бокс, борба, художествена гимнастика и др.", добави още Кралев.

Отново странно съдийство, "Най-великото шоу" остана без медал от Световното първенство

Отново странно съдийство, "Най-великото шоу" остана без медал от Световното първенство

Българките с 4 от 4 без грешка