"За спорта в Русе е направено много през последните години, но има още какво да се желае. Проведохме срещи със спортните клубове в Русе и в движение вече решихме редица проблеми".

Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев, минути след като регистрира листата за народни представители на ГЕРБ-СДС, на която е водач, в отговор на журналистически въпроси.

Министър Кралев награди победителите в международния турнир по фигурно пързаляне "София Трофи"

Министър Кралев награди победителите в международния турнир по фигурно пързаляне "София Трофи"

Александра Фейгин остана втора при жените, Лари Луполоувър спечели надпреварата при мъжете

Един от основните проблеми на Русе от години е свързан с липсата на басейн.

"Направихме много за спортната инфраструктура в страната, но все още сме длъжници на плуването. На този етап ще помогнем за ремонта на тръбите на съществуващия басейн в Гимназията по корабоплаване, където тренират 400 деца и ще търсим начин да се пусне отново басейна "Спарки". Следващият ни голям проект в Русе ще бъде свързан с изграждането на нов плувен комплекс, заяви министър Кралев и допълни, че каквото е поел като ангажимент, ще бъде изпълнено.

Министър Кралев и Пламен Нунев подпомогнаха спортен клуб на хора с увреждания в Русе

Министър Кралев и Пламен Нунев подпомогнаха спортен клуб на хора с увреждания в Русе

Това се случва в труден момент за клуба

"Аз съм човек на думата и на действието, така че с лекота ще работя както в областта на спорта, така и за просперитета на целия Русенски регион", каза още Кралев.

Министърът се ангажира да бъде извършено обновяване на гребните бази, които се намират в Лесопарк "Липник". Министър Кралев провери състоянието на съоръженията през месец февруари при едно от посещенията си в Русе. СК по кану-каяк "Георги Демирев" и СК по кану-каяк "Локомотив" получиха нови лодки, които са необходими за тренировъчния комплекс, а вече се планира изграждането на нови санитарни помещения и съблекални.

Ще бъде изградено ново хале за клуба по кану-каяк "Локомотив". Мисли се и за клуба по академично гребане "Локомотив", който има нужда от обновяване на базата.

Министър Кралев проследи срещите от Държавното първенство по бадминтон

Министър Кралев проследи срещите от Държавното първенство по бадминтон

Водачката в схемата при жените Линда Зечири не излезе за първата си среща от основната схема

Кралев заяви, че ще се отделят необходимите средства за газификация на новата боксова зала, както и за тази по стрелба с лък.

Предстои да се реконструира залата по фехтовка, която ще бъде и оборудвана. "250 деца, които активно се занимават с баскетбол, имат нужда да влязат в обновена тренировъчна зала и съм се ангажирал това да се случи", каза още министърът.

По-сложно ще е със залата по акробатика и спортна гимнастика на клуб "Локомотив", която също е за основен ремонт, но и за нея се търси решение.

В Мартен предстои да се изгради ново игрище по хандбал в училище "Отец Паисий".

Министър Кралев и кметът на Пазарджик откриха обновената зала "Васил Левски"

Министър Кралев и кметът на Пазарджик откриха обновената зала "Васил Левски"

Съоръжението беше реконструирано със средства от Министерството на младежта и спорта (ММС) в размер на 124 236 лв.

Красен Кралев припомни, че през последните пет години в областта са инвестирани над 37 млн. лева в спортна инфраструктура. 33 клуба от град Русе получават финансиране по Програмата за развитие на спортните клубове, което тази година е завишено двойно - общо 573 887 лв. Средствата вече са изплатени.