Теменужка Стефанова от СК Карате Киокушин е Спортист на годината в Павликени. Нейният треньор Боян Ангелов беше избран за Треньор на годината, а сред ветераните призът е за Стела Гинчева от СК Хандбал, съобщава sport-vt. Призовете се връчват за първи път след като през ноември беше гласуван правилникът за награждаването.

Спортните клубове предложиха номинации на свои състезатели, изявени през 2014 година с най-добри постижения или спечелени призови места от национални и международни първенства и турнири. Всеки спортен клуб номинира в категории: Спортист на годината (мъже, жени, юноши и девойки), Спортист на годината (ветерани) и Треньор на годината. С анкетна карта членовете на комисията подредиха десетте най-добри спортисти сред активно трениращите, тримата най-добри сред ветераните и тримата най-добри сред треньорите.

Кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов връчи грамотите на класираните. Първенците сред ветераните и треньорите и първите трима след състезателите получиха и парична награда. „Създадохме правилника са награждаване на отличилите се спортни деятели с огромното желание да почетем Вашите успехи и да Ви мотивираме за още по-силни резултати в следващата година. Надявам се, че примерът на всеки от спортистите в Павликени ще бъде заразителен и за младите хора и те ще потърсят спорта, който ги вълнува", каза кметът.

„Вниманието, което засвидетелстваме днес към Вас е и поклон пред постоянството Ви, амбицията, устрема към победата и желането да се постигат положените цели. Качества, които извън света на спорта, са също толкова ценни и важни в живота", обърна се към победителите градоначалникът и им пожела да бъдат успешен пример за децата на Павликени.