Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов участва в работна среща за обсъждане на модел за развитие на ромската общност. Организатори на събитието са Националният съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерски съвет и Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца към Нов български университет.

„През  годините бяха създадени успешни модели, които показват как децата, живеещи в сегрегирана общност, да успеят да намерят своето място в обществото. Спортът и развитието на младежки проекти, също могат да допринесат за интеграцията на младите хора от най-бедните и изолирани райони. Трябва да се създадат екипи от хора, които да моделират съществуващите добри практики и да ги приложат на терен", заяви заместник-министър Каменов.

Работната среща се реализира по проект „Спиране на процеса на маргинализация на ромите в  град Кюстендил чрез създаване на модел за развитие на общността (2013-2016)", финансиран от Фондация Велукс.

На събитието бе представен опитът на партньорите в развитието на отделните елементи на модела и възможностите за тяхното използване при създаването на цялостен подход за развитие на ромската общност.