Директорът на столичното 90-то СОУ „Хосе де Сан Мартин" - Емилия Иванова изрази задоволството си от проведения за седми пореден път ежегоден спортен празник на училището „Бързи, силни, сръчни".

Специален гост на събитието беше заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, а освен него инициативата уважиха още кметът на район Люлин - Милко Младенов, официални представители на Посолството на Аржентина в България, на Фондация „Каузи", както и редица други гости.

90-то СОУ е със засилено преподаване на испански език от 1 до 12 клас. Училището е под патронажа на Посолството на Република Аржентина, тъй като патронът му е национален герой на Аржентина, Чили и Перу.

Емилия Иванова е магистър по математика, дългогодишен директор на СОУ „Хосе де Сан Мартин", както и бивш директор на българското средно общообразователно училище "Христо Ботев" в Братислава.

„Много съм доволна от проведеното събитие. Искам да благодаря на всички официални лица, начело със заместник-министър Каменов за това, че присъстваха и уважиха ежегодния ни проект.

Винаги се радвам, когато в края на едно от тези събития мога да видя куп усмихнати лица - както на малките, така и на по-големите участници и присъстващи. Това е гаранция за положителен ефект и успех на идеята, проекта ни, което няма как да не ни радва.

Опитваме се да организираме подобни инициативи, за да поддържаме и съхраним напред във времето спортния дух и позитивното настроение, които да оставят у учащите усещането за това, че могат да се справят с всички препятствия и да преодолеят трудностите, които следва да срещнат в живота си.

Именно заради тази цел си партнираме и с Фондация „Каузи", като с тяхна помощ и нашата подкрепа изградихме "Младежки кариерен център" при нас, като той заема няколко помещения в сградата. В последните години стратегическите ни цели са свързани с предприемачество и със създаване на повече възможности на учениците за професионално развитие и точно заради това се решихме и на тази важна крачка, с която се надяваме да постигнем търсените от нас резултати.

В училището ни вече дълги години развиваме и специфичен спорт - хандбала, като бележим доста успехи, включително и такива, които бяха регистрирани съвсем скоро. На Градските ученически игри, провели се преди броени дни, отборът ни завърши на първо място.

Ще се радвам, ако повече училища последват примера ни и провеждат свои празници, свои събития, с които да покажем, че служителите в една образователна институция и учащите в нея могат да бъдат едно неразривно цяло.

Колкото повече подобни проекти, толкова по-добре за страната и децата ни", сподели директор Иванова пред Topsport.bg.