Директорът на състезанията за световната купа по ски алпийски дисциплини към ФИС Гюнтер Хуяра заяви, че е много доволен от видяното по време на инспекцията в Банско. Рейсдиректорът посети ски-зоната заедно с колегите си Хелмут Шмалцл, отговорник за скоростните дисциплини, и Ханс Пирен, отговорник за трасетата. Тримата инспектираха писта "Бъндерица", по която на 26 и 27 февруари 2011 година ще се проведат стартовете за Световната купа при мъжете в суперкомбинацията и слалома.

В ски-зоната гостите бяха водени от рейсдиректора на БФски Валентин Стефанов. С тях бе и целия екип, който ще се грижи за подготовката на състезанията за Световната купа в Банско. Хуяра и колегите му определиха днес и местата, от които ще се стартира в супергигантския слалом, валиден за суперкомбинацията, и за слалома. Бяха определени също така и местата, на които трябва да се поставят обезопасителните мрежи за състезанията, а също така беше уточнено местата, на които има телевизионни камери, да бъдат обезопасени с допълнителни надуваеми съоръжения, което е допълнително изискване на ФИС и заради това БФски ще трябва да наеме допълнително от чужбина.

"Изключително много държим на сигурността на състезателите и хората, които имат право да влизат в трасето по време на състезанията и тренировките", заяви Хуяра. По негово настояване по трасето трябва да бъдат изградени няколко допълнителни платформи, от които състезанието ще може да бъде наблюдавано от треньорите. Шефът от ФИС заяви още, че е задължително да има два медицински хеликоптера и да бъдат спазени всички изисквания за медицинското обезпечаване на състезанията. Екипът на ФИС провери и хотелите за състезатели, треньори, ВИП гости и журналисти, както и двата пресцентъра за медиите. По време на инспекцията Хуяра и екипът на БФски уточниха и всички детайли по церемониите по тегленето на жребия и награждаването.

След инспекцията на ски-зоната Хуяра и колегите му бяха приети от кмета на Банско Александър Краваров. По време на срещата в общината градоначалника увери екипа на ФИС, че заедно с Българска федерация ски работят като един екип и то от години и ще направят Световната купа при мъжете по всички изисквания на Международната федерация. На срещата Хуяра подчерта, че стартовете в Банско със сигурност ще достигнат рейтинг на отразяване, съответстващ на този от кръг във Формула 1 или финал в Шампионската лига.