Технически директор на Българската федерация по кану-каяк Дамян Дамянов коментира скандала със Станилия Стаменова.

Припомняме, че вчера световната шампионка на 100 метра едноместно кану от Милано 2015 обвини федерацията, че саботира подготовката й, тъй като я е оставила без финансиране от държавата, а достъпът до лодките й е бил забранен.

"Случва се нещо некоректно. Имаше една пиеса "Многострадалната Геновева", сигурно сте я гледали. Това е Станилия Стаменова - само претенции, зад тях нищо. Половината от нещата, която тя написа, не са истински. Да търсиш тази вина 120 дни преди квалификацията в Сегед, където се класира само един спортист и се очаква да се явят над 22 състезателки, е некоректно. На Станилия Стаменова мястото й е във водата и да тренира. А това, че тя не иска никой да работи с нея коя е причината? Не е коректно да търси вина във федерацията. И другото, което е - ще развява флаг, ще прави...

Николай Бухалов: Случаят със Станилия Стаменова е безпрецедентен

Николай Бухалов: Случаят със Станилия Стаменова е безпрецедентен

Вижте подробности

Последния флаг, който е развяла, е бил в Москва 2016-а година. Ако трябва да говорим, да бъдем честни. 2017 година европейско първенство - 8-о място, световно първенство - 14-то място, 2018 година европейско първенство - 7-о място, световно - седма, 2019 година световно пъревнство - 9-о място, миналата година едно състезания - няма я. Какви флагове е развявала? От 2015 година няма призово класиране на голямо първенство. С какви претенции ставаш и искаш да говориш", заяви Дамянов."В договора с Министерството на младежта и спорта е записано централизирана олимпийска подготовка. Защо се раздели с Бухалов (б.р. двукратен олимпийски шампион от Барселона`92 и настоящ председател на БФКК), тя каза "Не го искам". Изгони Кирпиченко - руски треньор, старши-треньор на Молдова, направил световни и олимпийски шампиони. После един сръбски треньор - тя искаше да дойде. Работеше в Турция, направихме чудеса, а после тя - не го иска, и той си отиде. Е кой да дойде?", добави Дамянов.