Силно онлайн присъствие и нови атрактивни игри, такива са прогнозите на БСТ за 2020 г. на фона на промените в Закона за хазарта. "Поколението Z живее онлайн, така че ние трябва да го последваме. Такава е една от основните ни задачи през тази година. Това означава по-значимо присъствие на тотото в интернет пространството. Новата регулация ни изправя пред предизвикателството да бъдем по-гъвкави и да търсим алтернативни начини за дистрибуция. Разбира се, не сме забравили нашите лоялни клиенти и дългогодишни участници в игрите. Въпреки новите изисквания към точките ни на продажба, ние ще се погрижим те да могат да ни намират на атрактивни и достъпни локации", коментира Дамян Дамянов, изпълнителен директор на БСТ.

От Спортния тотализатор са подготвили за пускане на пазара 7 нови моментни лотарийни игри за 2020 г. Хитовото предложение сред тях ще бъде "Моят щастлив ден", а друга ще провокира участниците да наблюдават с интерес предстоящите летни олимпийски игри в Токио. Новите предложения са насочени най-вече към играчи с приключенски дух. Джакпотите на тотото поне в две от цифровите игри ще продължат да изкушават с многомилионни суми. В момента три от игрите на БСТ могат да направят поне трима участници милионери. Това са "Тото 2 - 6 от 49", "Тото 2 - 6 от 42" и "Тото 2 - Зодиак".

"Готови сме да предложим много забавление и приятни емоции на участниците в игрите на щастието. Ние сме единственият хазартен оператор, който абсолютно регламентирано връща повече от 50 % от постъпленията си на участниците в игрите под формата на печалби. Освен това други 33% от постъпленията ни отиват за подкрепа на спорта у нас. Тези наши ангажименти са причината в предприятието да не остават значителни средства, които да инвестираме в промотиране на продуктите ни или в модерни търговски пунктове, както успяваха да правят конкурентите ни доскоро", каза г-н Дамянов. "Всички участници в игрите ни обаче могат да се гордеят, защото с всеки направен залог, подкрепят масовия и професионалния спорт у нас. Българите могат да се чувстват спокойни, защото ние неотклонно следваме принципите на сигурната и отговорна игра", допълни той.

Само през 2019 г. БСТ е предоставило на ММС 30 млн. за спорта у нас и още над 25 млн. са преведени като такса в държавния бюджет. Сумата на раздадените печалби само за изтеклата година надхвърля 105 млн. лева.

"През последните 5 години работихме в изключително трудна среда при ожесточена конкуренция. Сега сме изправени пред нови предизвикателства. Вярвам, че ще ги преодолеем и ще предложим забавления за играчите и силна подкрепа за държавата. Работя с изключителен екип, който има дългогодишен професионален опит в сектора. Експертизата им е без алтернатива на нашия пазар", коментира г-н Дамян Дамянов.

Залози за игрите на Български спортен тотализатор се приемат във всички пунктове, обозначени със стикер СПОРТ ТОТО, както и онлайн на интернет страницата http://www.toto.bg.

Над 7 680 000 лева ще достигнат печалбите в игрите на СПОРТ ТОТО за тиража в четвъртък

Над 7 680 000 лева ще достигнат печалбите в игрите на СПОРТ ТОТО за тиража в четвъртък

Джакпотите в игрите на ТОТО 2 продължават да нарастват