Ла Лига и Асоциацията на местните футболисти проведоха още една среща през тази седмица. Този път позициите на двете страни са много близки, съобщават испански медии.

"Сантяго Бернабеу" ще стане склад за медицински консумативи

"Сантяго Бернабеу" ще стане склад за медицински консумативи

Испанската столица е много засегната от коронавируса

Обсъждани са били редица болни въпроси, свързани с пандемията, причинена от коронавирус като възможното подновяване на сезона и евентуалното орязване на заплатите на футболистите. Сред най-интересните подробности е вероятността следващата кампания да започне не в средата на август, а през септември, в случай че настоящата не завърши до 30 юни. Междувременно, новият шампионат не бива да приключва твърде късно, след като Евро 2020 беше изместено за следващото лято. Така може да се наложи отборите да играят мачове и по Коледа, каквато е традицията в Англия.

В момента първенството в Испания е спряно поне до 11 април, когато е последният ден от обявеното извънредно положение в страната. Другата седмица може да има повече яснота около рестартирането на сезона, когато президентът на Ла Лига Луис Рубиалес ще се срещне с отборите от първите две нива на местния футбол.